Skoči na glavno vsebino

V soboto, 4. marca 2023, so se Aljaž, Daris in Bledar iz 8. in 9. razreda odpravili na delovno akcijo pogozdovanja na pogorelem Krasu. Akcija je potekala pod okriljem Zavoda za gozdove Slovenije, za avtobusni prevoz iz Posavja, malico in majice pa je poskrbela Čebelarska zveza Krško.

Iz Krškega smo se odpeljali zgodaj zjutraj in se vrnili zvečer. Tisti dan se je zbralo okrog 400 prostovoljcev iz vse Slovenije. Razdelili smo se po skupinah in odšli sejat semena na odmerjen kos pogorelega gozda. Dan je bil skoraj poletno topel. Ko smo po nekaj urah akcijo zaključili, smo se odpeljali na ogled bližnjega Pomnika miru na Cerju, saj je tam v 1. svetovni voljni potekala vojna za slovenski narod. Sledil je voden ogled cerkve in samooskrbnega posestva na Mirenskem Gradu, na koncu pa še presenečenje – pica za lačne naravoljubce. Dan je bil čudovit od zunaj in od znotraj, res smo se imeli lepo, bili zraven delavni in tudi uživali. Na fotografijah lahko vidite junake sobotnega dne!

 

Darisov opis dneva, kot ga je doživel on:

Zelo všeč mi je bilo, ko sem sadil drevesa z mojim prijateljem Bledarjem in z učiteljico. Naša učiteljica je zelo smešna, ves čas smo se zabavali. Videli smo tudi divjega zajca! En gospod je našel ostanke mine in zvezdo partizanov. Po sejanju smo šli v stolp, Pomnik miru, ki ga je Slovenija zgradila za ljudi, ki so se borili na Soški fronti. Potem smo šli v cerkev in si jo ogledali. Videli smo zajce in krškopoljce. Za nagrado smo šli na pico.

Dostopnost