Skoči na glavno vsebino

Mesec april je potekal predvsem v znamenju velike noči in druženja z našimi prijatelji iz 5. razreda OŠ Jurija Dalmatina Krško. Prijatelje smo povabili v našo hišo. S servietno tehniko smo pobarvali razbeljena jajčka in naredili velikonočne košarice. Posladkali smo se s pehtranovimi in makovimi potičkami, ki smo jih seveda spekli sami. 

V sklopu delovnega dne oddelka PP Č smo v korita posejali origano in paradižnik. Korita pridno zalivamo, saj upamo, da bomo lahko sadove uporabili na pici, ki jih bomo pekli junija. Na ta dan nas je obiskal tudi župan, ki pričakuje naše povabilo. 🙂

Vsak četrtek skupaj z oddelki PP A in PP D prepevamo z Marjanom. 

Petki pa so namenjeni ustvarjanju v kuhinji. Tokrat smo pripravili palačinke, ki pa so prehitro zmanjkale, da bi ji slikali. 

V vrtcu Krško smo si ogledali predstavo Mojca Pokrajculja, ki so jo izvedli starši predšolske skupine. 

Še preden smo se odpravili na počitnice, pa smo obiskali ZD Krško, kjer nas je gospa Romana spomnila na ustrezno higieno rok in celotnega telesa, na koncu pa je učence pregledala še zdravnica. 

Ker smo zelo ponosni na naš prispevek na proslavi Pisan kot metulj, smo si na hodniku našega podstrešja naredili manjšo razstavo. 

Zapisala: Anja Ganc Povhe 

Dostopnost