Skoči na glavno vsebino

Učenci naše šole radi sodelujejo na likovnih natečajih in so pri tem zelo uspešni. Pri njihovem ustvarjanju jih spodbujajo in usmerjajo naše mentorice.

Na tem mestu iskrene čestitke vsem, ki so prav tako sodelovali na natečajih pa niso prejeli nagrade. Pohvala za njihov prispevek. Se že veselimo sodelovanja v naslednjem šolskem letu.

 

NA MEDNARODNI RAZSTAVI RAZSTAVLJAL TUDI UČENEC NAŠE ŠOLE

Na mednarodnem likovnem natečaju Bodi umetnik Igraj se z mano  2020/21 je bilo za virtualno razstavo izbrano likovno delo našega učenca Kristjana B. (PP G) z naslovom Na kolo za zdravo telo (mentorica Petra Kampl Petrin). Tema natečaja je bila Dober tek Slovenija. Zdravo uživaj in več gibaj. Na likovnem natečaju je sodelovalo 3601 avtorjev iz sedmih različnih držav.

 

NA 33. MEDNARODNEM LIKOVNEM NATEČAJU PLAKAT MIRU SE JE NAŠ UČENEC UVRSTIL NA DRŽAVNO RAVEN

Alen V., učenec 6. razreda se je letos s svojim likovnim delom (mentorica Nevenka Leskovar) uvrstil iz regijske na državno raven.

 

UČENCI USPEŠNI NA DRŽAVNEM LIKOVNEM SREČANJU OSNOVNIH ŠOL S PRILAGOJENIM PROGRAMOM

Na državnem likovnem srečanju, ki je letos potekalo preko spleta, in katerega tema je bila Daleč od ponorelega sveta, so učenci v svojih slikah izrazili, kje najdejo svoj mirni kotiček. Izbrana so bila 4 likovna dela, naslednjih učencev: Žana P., Lana G., Leon K. in Ina K. (mentorica Nevenka Leskovar).

 

NAŠI UČENKI PREJELI NAGRADO ANICA

OŠ Ana Gale je organizirala državni likovni in literarni natečaj Puščam korake, na katerem so sodelovali tudi učenci naše šole. Na natečaj je prispelo 187 izdelkov iz vse Slovenije. Predsednik države Borut Pahor je 11. najboljšim podelil nagrade Anica.  Anici sta prejeli tudi naši učenki, in sicer za likovno delo Leja K. (mentorica Nevenka Leskovar) in za literarno delo Ajda B. (mentorica Tanja Kožar).

 

POSEBNA NAGRADA NA LIKOVNEM NATEČAJU JSKD KRŠKO

JSKD Krško je organiziral likovni natečaj z naslovom Brezmejna ustvarjalnost mladih. Na natečaju je sodelovalo 42 najboljših likovnih izdelkov po izboru mentorjev. Naši učenci Duško B. (mentorica Ana Žagar), Matej Z., Mateja B., Kristjan B. in Samir Ć. (mentorica Petra Kampl Petrin) so prejeli posebno nagrado. Likovna dela so razstavljena v Dvorani v parku v Krškem. Vabljeni k ogledu.

Dostopnost